torsdag 25. desember 2014

Gud elsker en glad giver

I bibelen kan vi lese om en mann som får tilgitt en hel del gjeld, mye mer enn han noen gang kunne ha betalt tilbake. Men hans Herre synes synd på han og gir han fri. Like etter tar han strupetak på en som skylde han et lite betydelig beløp, og krevde pengene tilbake. Konsekvensen av dette var at når Herren fikk høre hva den frigitte hadde gjort, kommanderte han at den frigitte måtte kastes i fangehullet igjen til det siste øret var betalt. ( Matt 18,21-35)

Når evangeliet treffer våre hjerter, og det går opp for oss hvor fortapt vi er forran Gud i vår synd, og hvor ufattelig stort det er hva Jesus har gjort for oss, må vi ikke bli som den gjerrige tjeneren i bibelhistorien i matteus 18. Vi må la alt vi har være overgitt til Jesus, og lommeboka er ofte det SISTE som blir omvendt i livene våre. Tenk på det.

Gud elsker en glad giver, men hvis det ikke gleder deg å gi, så kan du be til Gud om å få en åpenbaring på dette området i livet for å få oppleve gleden det er i å leve i frihet i Kristus, og ikke kjenne på den følelsen som den rike mannen i Markus 10 kjente på.

Minner også om enken som gav av det hun hadde å leve av, vi må ikke bare gi av vår overflod. Dette er først og fremst et ransakende budskap til meg selv, men la oss ikke koste det under et teppe.

Hva bør du gi til? 

Dette er et stort tema i seg selv, men mitt tips er å gi til misjon som aktivt forkynner evangeliet og som også ser mennesket for det det er.( med det mener jeg at de støtter med fysiske behov)
Hvis noe blir kalt misjon som bare er nødhjelp, så ville jeg vert skeptisk, for det er kun evangeliet som er en kraft til frelse. ( Rom 1,16)

Ønsker deg en velsignet romjul og håper at du kan få kjenne en større glede av å velsigne videre med det du selv har blitt velsignet med.


Hallelujah! Må Jesus vise oss hvor rike vi er i Han! Om vi mister alt har vi fortsatt alt. Han er alt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar