torsdag 18. desember 2014

Hvor kommer du fra, og hvor er du på vei?

Hvis du hadde blitt stoppet på gaten av en person som sa følgende til deg: Hei! Hvor kommer du fra, og hvor er du på vei? Hva hadde du svart da?

Som kristne er dette to grunnleggende spørsmål som avgjør det meste i livet vårt. Hvor kommer du fra? Hva er roten din?
I bibelen står det at vi er skapt i Guds bilde, og at han syntes det var svært godt. ( 1.Mos 1-2) Vi er skapt til å ha en ansikt til ansikt relasjon med Gud, slik som Adam og Eva hadde i Edens hage.
Jesus har gjort det mulig for oss å gjennopprette relasjonen til Gud igjen gjennom sin stedfortredende død på korset. (Kol 1,20 Gal 3,13) Jesus har gitt oss retten til å bli Guds barn gjennom sitt verk. ( Rom 8,15 Joh 1,12)

Dette er vår identitet. Vi er ikke av verden, men vi er Guds barn, alle som har vendt om fra sine synder og tror/stoler på Jesus.
Dette må ligge til grunn for hvordan vi tenker, handler og prater. Vi er ambassadører for Guds rike, og er Hans folk. ( Kol 3,17)

Hvor er vi på vei?

Paulus er et eksempel på en mann som fikk endret retning i livet. Han fikk et møte med Jesus som snudde opp ned på hele livet sitt, og etter det ble han aldri den samme. Konsekvensene ble så store at han snudde ryggen til sitt kulturelle, religiøse og relasjonelle nettverk, og "dolket" dem i ryggen i deres øyne. Han endret retning på hvor han skulle.
( Apg 9,1-9)

Vi er på vei til den nye jord og himmel og det nye Jerusalem hvor Gud skal ha sin bolig midt iblant oss. Vi vil være et kjærlighetens folk som elsker Gud av hele vårt hjerte, sjel og forstand, og vår neste som oss selv. Vi vil ikke sette høyt dem som blir satt høyt i vår kultur, men sette Jesus og Guds rike høyt. Vi vil ikke være personer som elsker oss selv, men personer som elsker Gud og vår neste og fiende høyere enn oss selv.
( Johannes åpenbaring 21, Luk 10,27, 1 Joh 2,16-17)

Dette er ikke noe som går ann å forfalske, late som man gjør religiøse ting for å være god nokk for Gud. Det er umulig. Det kommer av et møte med Jesus som frelser, og et nytt hjerte og en ny vei i livet i etterfølgelse av Jesus. Ved kraft av Den Hellige Ånd kan vi leve dette livet, ikke i egen kraft.

Hvor kommer du fra?

Hvor er du på vei?

Filipperne 1,21-23
Å leve er for meg Kristus, og å dø er en vinning. 22 Men hvis jeg får bli i live, kan jeg gjøre et arbeid som bærer frukt, og da vet jeg ikke hva jeg skal velge. 23 Jeg kjenner meg trukket til begge sider: Jeg lengter etter å bryte opp og være sammen med Kristus, for det er så mye, mye bedre

3 kommentarer:

  1. Kjekt å lese innleggene dine Tage, du skriver bra!

    SvarSlett
  2. Tusen takk Øyvind! Det var fint sagt av deg! Ønsker deg et riktig godt nyttår!

    SvarSlett
  3. Takk, og godt nyttår til deg og! Vi snakkes:-)

    SvarSlett