torsdag 14. januar 2016

Jeg fant en skatt!

Hva er det jeg skimtet? Noe blinket da sola strålte på det. Mold og planter mistet fokus, og jeg klarte bare å konsentrere meg om det som lyste i sterk kontrast til omgivelsene. Hva er det? Nysgjerrigheten har for lengst fanget meg, og jeg glemmer tid og sted. Det er som om universet snurrer rundt dette ene, skinnende i åkeren. Pulsen slo og jeg grov for å finne hva det var som skjulte seg; det åpenbarte seg, og se! Det var en skatt i åkeren! Jeg fant en skatt!

En av lignelsene til Jesus lyder slik: 

Himmelriket er likt en skatt som var gjemt i en åker. En mann fant den, dekket den til igjen, og i sin glede gikk han bort og solgte alt han eide, og kjøpte åkeren ( Matteus 13,44). 

Å finne Jesus er den største skatten som et menneske kan få. For en rikdom vi har som får oppgir alt vi er og har, for å få dette ene: Jesus! Vi får frelsen i gave, himmelriket i gave, evigheten i gave. Jesus alene er vår skatt, og vår stolthet! For en glede! Paulus skriver i Filipperne 4,4 om og alltid glede seg i Herren. Kjenner du på mye glede i troslivet ditt? Hvis ikke, har det kommet noen kjepper i hjulene? I så fall hvorfor? 

Hvis vi leser videre i Filipperbrevet så står det noen fantastiske løfter:

"Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, frem for Gud. Be og kall på Ham med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus. ( vers 5-7).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar